9.12.08

Liska

Pieczenie połączyło nas lata temu, kiedy przecierałyśmy szlak domowego pieczenia chleba. Czy ktoś jeszcze pamięta forum chleb domowej roboty? Liska piecze nałogowo. Zdarza się, że w środku nocy. Z wypiekami na twarzy wertuje kolejne książki, stare zapiski. Przegląda kartki wyrwane z nie wiadomo skąd, serwetki, na których zapisała jakieś historie, nazwy przypadkowo zjedzonych smakołyków, które ją uwiodły. W życiu miała wiele pasji. Ale miłość do kulinariów, pisania i fotografii jedzenia są z nią najdłużej. Chciałaby, by pozostały na zawsze. Uwielbia podróżować, ale nie mniej kocha siedzieć we własnej kuchni, z kubkiem herbaty i książką.

White Plate to kulinarna podróż dookoła świata – zapnijcie pasy! Ślinianki zaczynają pracować na najwyższych obrotach! Natomiast Pracownia wypieków to kawał dobrej roboty, lektura obowiązkowa dla tych wszystkich, którzy pragną zgłębić tajniki pieczenia. To miejsce, w którym Liska krok po kroku odkrywa tajemnice dobrego zakwasu, czy też chrupiącej bagietki.W ostatnich dniach Liska pracuje na najwyższych obrotach – świąteczna gorączka w pełni! Czego tam nie ma?! Mmmm... Ale uwaga! Wchodzicie na własną odpowiedzialność. Reklamacji nie uwzględnia się!

Lisko, dziękuję, że jesteś.

2 komentarze:

  1. O matko...no to wpadłam! Zajrzałam na te blogi, umieram z głodu i piec mi się chcę! Dzięki za inspirację!Ania Strych

    OdpowiedzUsuń
  2. No tak... powinnam dodać, żeby nie wchodzić na głodniaka :-)

    OdpowiedzUsuń

O, jak miło :-)